شاگردان خواجه نصرالدین طوسی
خواجه بعد از چند سال که علوم مختلفی را در نزد اساتید خود آموخته بود باز به شاگردان خود این علوم را آموخت، از شاگردان معروف وی می توان به علامه حلی و ابن فوطی اشاره کرد. آس چارتر به شما این امکان را می دهد تابا کمترین هزینه و کمترین زمان بتوایند بلیط هواپیما ارزان لحظه آخری را به راحتی از این سامانه دریافت نمایید.
مجموعه آثار خواجه نصیرالدین طوسی
خواجه در طول حیات زندگی خود آثار با ارزشی از خود که نتیجه سال ها تلاش و پشت کار خود بود را از خود به یادگار گذاشت که اکنون دانشمندان در تمام جهان از این آثار ارزشمند در علوم مختلف از این آثار بهره می برند. از آثار ارزشمند این دانشمند ایرانی می توان به اخلاق ناصری، آغاز و انجام، تحریر مجسطی، تحریر اقلیدس، تجرید المنطق، اساس الاقتباس، ذیج ایلخانی، آداب البحث، تجرید العقاید، شرح اشارت بو علی سینا، قواعد العقاید، آداب المتعلمین، روضه القلوب، اثبات بقاء نفس، الجبر و الاختیار، استخراج تقویم، خلافت نامه، اختیارات نجوم، رساله در کلیات طب، ایام و لیالی، علم المثلث، الاعتقادات، شرح اصول کافی، تجرید الهندسه، اثبات جوهر، جامع الحساب، اثبات عقل، جام گیتی نما، اثبات واجب الوجود اشاره کرد که از ارزشمندترین آثار خواجه نصیر می باشد.
اشعار خواجه نصیرالدین طوسی
خواجه نصیر همچنین با شعر و ادبیات علاقه زیادی داشت، که می توان در میان آثارش، از اشعار زیبایی به فارسی و عربی مشاهده کرد. همچنین در بخشی از اشعار وی سبک های مختلفی همچون معما و چیستان وجود دارد. که در ادامه یکی دو قطعه از اشعار پندآموز وی را در خدمتتان قرار می دهیم.
نه چندانی که گویندت که گنگی خمش بودن نکو فضل است، لیکن
ز دانش های خود چیزی به چنگی همان بهتر که در بزم افاضل
که تو شاخ گلی، یا چوب شنگی که تا معلوم گردد بر اکابر
- ۰ ۰
- ۰ نظر