معرفی شیرینی های سنتی ایران
ایران دارای تمدن 2500 ساله و غنی ترین تاریخچه در صنعت خوراکی در بین کشورهای جهان می باشد، قدمت شیرینی پزی درایران به دوره آرایایی ها باز می گردد، در دوران اریایی ها در فلات ایران و بین النهرین گندم کشت می کردند و از آن زمان به پخت نان و انواع شیرینی می پرداختند، به همین دلیل شیرینی های ایران قدیمی ترین شیرینی های دنیا محسوب می شوند. به طور مثال می توان به شیرینی بنام لاویش اشاره کرد که از ترکیب موادی همچون: آرد برنج،تخم مرغ و.. تهیه می شده است. در دوران هخامنشیان نیز در شیرینی پزی به جای گندم از جو استفاده می کردند، در دوره هخامنشیان جو را نیم کوب می کردند و با مخلوط کردن با شیره میوه ها و شیر شیرینی درست می کردند. جالب است بدانید اولین کسانی که به پرورش زنبور عسل و تهیه عسل پرداختند ایرانی ها بودند، در دروه هخامنشیان می توانید بر روی کتیبه ها شیرینی ایرانی ها را در سبد غذایی آنها مشاهده نمایید. امروزه شیرینی ها رنگ و رخسار مدرن تری به خود گرفته و بسیار تغییر کرده است، کیکهای فوندانت و رنگارنگ، شیرینیهای مدرن متنوع که جای شیرینیهای سنتی ایرانی را گرفته است.
شیرینی های خوشمزه و معروف ایرانی
از جمله شیرینی های معروف ایران می توان به باقلوا، قطاب، نان برنجی، کیک یزدی، پنجرهای، حاجی بادامی، شیرینی لوز یزد، بادام سوخته شیراز، آب دندون مازندران، کماج همدان، راحت الحلقوم، قرابیه، رشته ختایی، حلوا گردویی، شیرینی کنجدی، شیرینی پنج انگشتی، شیرینی چوروتمه، شیرینی اریس، شیرینی نوقا، شیرینی لطیفه تبریز، کاک، نان برساق، نان خرمایی، نان برنجی، شیرینی بژی، شیرینی شکری کرمانشاه، کلمپه کرمانی، لگیمات بوشهر، لندو زابلی، حلوا قبیت دزفولی، سوهان قم، نان زنجبیلی و حلوا اوماج گرگان، شیرینی پا درازی، نان چایی، شیرینی برنجی، شیرینی اتابکی قزوین، بژی برساق ایلام، بفه شکری لار، پولکی و گز اصفهان، کلوچه قندی بروجرد، نقل ارومیه و... اشاره کرد. این شیرینی ها علاوه بر تاریخچه غنی که دارد و در بین مردم از محبوبیت بالایی برخوردار است در خارج از کشور نیز محبوبیت خاصی دارد و طرفداران بسیاری دارد و توانسته در رونق صنعت ایران کمک بسزایی کند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر