جمعه ۱۸ آبان ۰۳

راهنمای حرم امام رضا ع

دیدنی های غار نخجیر مرکزی

راهنمای حرم امام رضا ع

۷ بازديد

راهنمای حرم امام رضا ع

حرم امام رضا (ع) از آن جاهایی است، که حس کردنش راحت تر از توصیفش است، همه ما این بارگاه آشنا هستیم، در این مکان حالت روحی و معنوی را نمی توان با کلمات بیان کرد، حرم امام رضا (ع) احساسات متفاوتی در دل انسان ایجاد می کند، سالانه زائران زیادی برای زیارت از سراسر دنیا از هر ملیت و نژاد، پیر و جوان، ایرانی و غیر ایرانی به حرم امام رضا (ع) می آیند، در این مقاله آس چارتر قصد دارد به معرفی این بارگاه ملکوتی بپردازد و راهنمای کاملی در مورد صحن و سایر قسمت های حرم مطهر امام رضا (ع) در اختیار کسانی که برای اولین بار قصد سفر به مشهد را دارند و یا حتی کسانی که قبلا به این شهر سفر کرده اند قرار دهد، همراه ما باشید. با تهیه بلیط هواپیما از سامانه آس چارتر از تخفیفات و مزایای ویژه ای برخوردار شوید.

تاریخچه ی حرم امام رضا (ع) 

بارگاه هشتمین امام شیعیان جهان که در شهر مشهد مقدس که بیش از یک میلیون متر مربع مساحت دارد و یکی از بزرگترین اماکن مذهبی جهان می باشد واقع شده است. حرم امام رضا (ع) عاشقان زیادی را سالانه به سوی خود جذب می کند دارای قدمتی طولانی می باشد، بر اساس اسناد تاریخی قدمت بارگاه امام رضا (ع) به سال 610 هجری قمری برمی گردد. جالب است بدانید که حرم مقدس امام رضا (ع) آرامگاه هارون الرشید خلیفه و پدر مامون بوده، که مأمون پس از شهادت امام رضا(ع) ، او را در کنار قبر پدرش در این مکان دفن کردند، که به مرور زمان این حرم به حرم امام رضا معروف شد و در نهایت نام و نشان هارون رشید از بین رفت. حرم مطهر امام رضا (ع) چندین بار توسط مهاجمانی چون مغول و غزنوی تخریب گشته بود، اما هر بار توسط محبان امام رضا (ع) مجددا بازسازی و مرمت شد، سرانجام در زمان صفویان به دستور شاه طهماسب صفوی حرم باشکوه امام رضا (ع)  کاملا بازسازی شد و اکنون نیز شاهد توسعه و نوسازی این بارگاه مطهر هستیم، 

بخش های مختلف حرم امام رضا (ع)

حرم مطهر امام رضا (ع) دارای بخش های مختلفی می باشد، از جمله صحن ها، رواق ها، بنای از روضه منوره و بست‌های متعددی همچون: صحن انقلاب، جامع رضوی، آزادی، جمهوری اسلامی و قدس و رواق های: امام خمینی، شیخ طبرسی، دارالحجه و دارالجابه و همچنین موزه مرکزی، موزه فرش، موزه قرآن و نفایس، موزه مردم‌ شناسی، موزه هدایای رهبری، تالار آثار استاد فرشچیان و کتابخانه گوهرشاد به همراه مسجد گوهرشاد و مهمانسرای حضرت می باشد. در ادامه با چند مورد از این بخش ها آشنا خواهید شد.

درهای ورودی حرم مطهر امام رضا (ع)

حرم مطهر دارای دروازه ورودی به نام های خیابان شیرازی (ورودی شیخ طوسی)، خیابان امام رضا (در ورودی باب الجواد)، خیابان نواب صفوی (ورودی نواب صفوی) و خیابان طبرسی (ورودی طبرسی) می باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.